2019. július 29., hétfő

Joghurtos pite piros gyümölcsökkel

Nyáron igazán könnyű gyümölcsös pitéket készíteni, hiszen tobzódunk a finomabbnál finomabb gyümölcsökben. Én minden gyümölcsöt imádok, igyekszem minél többet fogyasztani belőlük. Ebbe a joghurtos pitébe piros gyümölcsök kerültek, de sárga vagy kék színűekkel is isteni lesz. :)



Joghurtos pite piros gyümölcsökkel
Hozzávalók:
A tésztához:
175 g liszt (egy része teljes kiőrlésű)
75 g vaj
25 g eritrit
1 tojás

A töltelékhez:
400 g natúr görög joghurt
3 evőkanál édesítő
1 kiskanál vanília aroma
2 tojás
2 evőkanál útifűmaghéj (keményítővel helyettesíthető)
2 marék piros gyümölcs (magozott meggy, eper, ribizli)

Elkészítés:
A kimért lisztet összekeverjük az eritrittel majd a vajjal elmorzsoljuk.  Hozzáadjuk a tojást és kézzel összegyúrjuk a tésztát. Gombóccá formáljuk és folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a natúr görög joghurtot elkeverjük az édesítővel és a vanília aromával. Ezután hozzáadjuk a tojást és az útifűmaghéjat, a legvégén pedig beleforgatjuk a megmosott piros gyümölcsöket.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk és a piteforma alját, oldalát kibéleljük vele. Villával megszurkáljuk és  180 fokos, előmelegített sütőben tesszük. A pitét 12-15 percig vakon sütjük. Az elősütött pitére ráöntjük a joghurtos-gyümölcsös krémet és visszatoljuk a sütőbe. Körülbelül 20-25 percig sütjük, akkor vesszük ki amikor a formát megrázogatva már nem remegős a krém.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése