2019. május 8., szerda

Pudingos-joghurtos kocka

Kráter süti ihlette alkotásom. A kakaós kevert tésztába vaníliás puding van szaggatva, a tetejét pedig édes joghurtréteg borítja. Finom édes sütemény, amely egyszerű, könnyen elkészíthető és olcsó is. :)






Pudingos-joghurtos kocka
Hozzávalók:
A kevert tésztához:
2 tojás
10 dkg cukor
8 dkg vaj
1 dl tej
18 dkg liszt
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál kakaópor
fél csomag sütőpor

A vaníliapudinghoz:
1 tasak vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej

A joghurtos réteghez:
600 g görög joghurt
80 g porcukor
2 tasak vaníliás cukor
20 g zselatin

Elkészítés:
Egy tálban a lisztet, a fahéjat, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral robotgép segítségével habosra keverjük. Hozzáadjuk a vajat és azzal tovább habosítjuk. Ezt követően hozzáöntjük a tejet és a kakaós-sütőporos lisztet és az egészet egyneművé tésztává keverjük.

A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. Ezután elkészítjük a vaníliáspudingot.

A pudingport egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, majd 2 dl tejjel kikeverjük. Ezután a maradék tejet felforraljuk. A cukorral és a pudingporral kikevert tejhez lassan adagolva hozzáadjuk a forró tejet és 2 perc alatt sűrű pudinggá főzzük.

A langyosra hűlt pudingot kávéskanállal a kakaós tészta tetejére szaggatjuk. A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és a süteményt 25-30 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)

A joghurtot, a vaníliás cukrot és a porcukrot simára keverjük. A zselatint egy kis lábasba szórjuk, ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje és hagyjuk, hogy megduzzadjon. Ezt követően a zselatint kis lángon meglangyosítjuk, majd belekeverjük a joghurtba. Az így elkészült joghurtot a kihűlt sütire önjük, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a puding és a joghurt. Kockára vágva kínáljuk. 




2 megjegyzés:

  1. Ezt nagyon ügyesen megcsináltad :-) Guszta lett, finom is lehet, és könnyű is. Szívesen megkóstolnám :-)

    VálaszTörlés
  2. Jópofa kockák, gyönyörűek a rétegek! :-) teller-cake

    VálaszTörlés