2019. március 26., kedd

Kakaós püspökkenyér - egyszerű kevert süti

Ez egy finom pihe-puha piskótaszerű sütemény, amit gyorsan összedob az ember. Semmi macera nincs vele, csak egy kis keverés és már kész is.  Az egyik szombaton ébredés után bekevertem a tésztát, megsütöttem és már reggelire fogyasztottuk is a finom kávé mellé. :)
(A tészta tepsibe vagy muffinformába is süthető.)



Kakaós püspökkenyér
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
12,5 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
fél csomag sütőpor
1 tojás
1 tasak vaníliás cukor
2,5 dl tej
1 dl olaj

Elkészítés:
A lisztet, a sütőport és a kakaóport elkeverjük. Egy másik tálban a tojást habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Ezután összedolgozzuk a kakaós liszttel. A tésztát sütőpapírral bélelt püspökkenyérformába öntjük és előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a sütemény. 



7 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes, friss voltál, biztos örült a család a finom sütinek :-)

    VálaszTörlés
  2. Én inkább előző este sütném meg, szombat reggel végre nem ébreszt a telefon, ki is használom. De a süti nagyon jó, megér egy próbát! Főleg, hogy ilyen egyszerű és nagyszerű!

    VálaszTörlés
  3. Annyira szuperek a receptjeid, csak egy a baj a közzétételüknél, hogy soha nem adsz meg sütőforma méretet. Egy kezdőnek ez nagyon nagy könnyebbség lenne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az észrevételt. Igyekszem a sütőforma méretét is odaírni. :)

      Törlés