2019. február 4., hétfő

Gyors márványos kuglóf

A testvérem kérésére sütöttem ezt a csodás kuglófot. A kolléganőmnek is vittem belőle két szeletet, rögtön el is kérte a receptjét, annyira ízlett neki. Azt mondta olyan a szerkezete mintha kelt tésztás lenne, pedig valójában sütőporral készül, nagyon gyorsan kész van és isteni finom. :)







Gyors márványos kuglóf
Hozzávalók: (18 cm-es formához)
A tésztához:
2 tojás
10 dkg cukor
0,5 dl tej
0,5 dl olaj
12,5 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
mazsola

A tetejére szórni:
porcukor

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A lisztet és a sütőport összekeverjük. Egy nagy tálban a tojássárgát a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Azután a tésztába óvatosan nagy mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjehabot. Végül belekeverjük a mazsolát. A massza felét beleöntjük a kivajazott, kilisztezett kuglófformába. A tészta másik feléhez hozzászitálunk 2 evőkanál cukrozatlan kakaóport, majd ráöntjük a formában lévő fehér tésztára. Egy villával mintát húzunk a tésztába, majd betesszük a sütőbe és tűpróbáig sütjük. Ha megsült, hagyjuk langyosra hűlni, kiborítjuk egy tányérra, porcukorral megszórjuk és szeletelhetjük. 

6 megjegyzés:

  1. Szia, baromira tetszik a cikk :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, és tényleg gyorsan elkészül. Kívül-belül egyaránt szép, látszik rajta hogy jól "megkelt" :-) Nagyon fincsi lehet!

    VálaszTörlés
  3. Hány fokon mennyi ideig sütjük?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 175 fokon 40-45 perc sütés. Mindenképpen végezz tűpróbát! Ha már nem ragad a fogpiszkálóra a tészta, akkor jó.

      Törlés