2018. december 29., szombat

Mákos ropogós rudak - Boldog új évet!

Karácsonyra az édes sütemények mellé egyensúlyt hozó sós rágcsálnivalót is készítettem, ezeket a mákos ropogós rudakat. Jól szívvel ajánlom az év utolsó napjára is, hiszen a szilveszteri bulik fontos kelléke a sós aprósütemény. Már csak pár nap van ebből az évből, így itt az idő, hogy megköszönjem minden kedves Követőmnek, Bloggertársamnak az egész évi figyelmet. 😃

Kívánok minden kedves Olvasómnak boldog, egészségben és sikerekben gazdag új évet!  🎉 



Mákos ropogós rudak
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
2 dkg egész mák
5 dkg reszelt sajt
2 evőkanál tejföl
12 dkg vaj
fél teáskanál só
1 tojás

A tetejére:
1 tojásfehérje kenni
szezámmag, lenmag, tökmag

Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a mákot, a sajtot és a sót kimérjük egy tálba, majd elmorzsoljuk a vajjal. Ezt követően hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, s ezekkel együtt jól összegyúrjuk, amíg egy rugalmas tésztát kapunk. 

A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, majd rudakra vágjuk. A rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, a tetejüket megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk magvakkal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.


4 megjegyzés:

  1. Neked is boldog új évet kívánok, csak így folytasd tovább! Ezek a rágcsálni valók is finomak lehetnek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin! Sokat jelent, hogy így biztatsz, úgy érzem van értelme csinálni a blogot. Neked is nagyon boldog új évet kívánok! :)

      Törlés
  2. Hasonlót készítettem én is tavaly. https://korsocska.blogspot.com/2017/12/makos-rudak-szilveszterre.html Idén lehet, hogy kibővítem, mint a tiéd. Boldog újévet kívánok neked én is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnéztem a tiédet, tényleg nagyon hasonlít az enyémre, biztos, hogy az is nagyon finom. :) Boldog új évet Neked és az egész családodnak! :)

      Törlés