2018. november 26., hétfő

Köleslisztes kevert sütemény

Amikor nincs ideje az embernek, akkor jól jön az egyszerű kevert sütemény. Ez egy reformváltozat,  amely diétás ugyanakkor finom is. Remek süti reggelire, uzsonnára és gyorsan elkészíthető! :)


Köleslisztes kevert sütemény
Hozzávalók:
8 dkg kölesliszt
10 dkg zabpehelyliszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
10 dkg vaj
3 tojás
10 dkg eritrit
1 tasak vaníliás cukor
1 marék mazsola

Elkészítés:
A tojásokat a cukorral/eririttel  és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat és tovább keverjük. Egy tálban összekeverjük a zabpehelylisztet, a köleslisztet, a sót és a sütőport. Ezután a tojásos részhez hozzákeverjük a köleslisztes-zabpehelylisztes keveréket és az egészet egynemű tésztává dolgozzuk.A mazsolát belekeverjük a tésztába.
A masszát sütőpapírral bélelt püspökkenyérformába simítjuk és előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. (Végezzünk tűpróbát!)
Ha megsült a süti, a formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk és szeleteljük.


1 megjegyzés: