2018. október 18., csütörtök

Rozmaringos-sajtos tallér

Mindenkinek van receptje sajtos rágcsálnivalókra. Nálam is van már többféle, ez egy újabb recept, amelynek tésztája tartalmazza a sajtot. Ezt az egyszerű sós-sajtos süteményt a rozmaring varázsolja még finomabbá. Sütés közben mennyei illatok terjengenek. Érdemes kipróbálni. :)





Rozmaringos-sajtos tallér
Hozzávalók:
30 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű)
20 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt (trappista)
1 kiskanál só
2 evőkanál aprított rozmaring

Elkészítés:
A kétféle lisztet elkeverjük, hozzáadjuk a sót, a reszelt sajtot, az aprított rozmaringot, majd a vajjal összegyúrjuk.  A tésztát fél órára hűtőbe tesszük. 
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.



6 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néznek ki! Finom, különleges rágcsálni való :-)

    VálaszTörlés
  2. A rozmaring felkeltette az érdeklődésemet! :-) Még nem jutott eszembe sós sütibe tenni, de biztos finom. Egyszer tesztelem! :-)

    VálaszTörlés
  3. Mindenképp teszteld, nagyon finom, csak ajánlani tudom. :)

    VálaszTörlés