2018. május 31., csütörtök

Kókuszkrémes banántorta

Még a múlt hónap végén alkottam ezt a finom banános-kókuszos csodát. A torta tésztáját már egy korábban készített és bevált recept alapján csináltam. Itt található. A banános tésztát kókuszkrémmel töltöttem meg, a torta tetejét  pedig csokival vontam be. A banán, kókusz, csoki hármasa nagyon ütős együtt, csak imádni lehet ezt a tortát. Próbáljátok ki! :)





Kókuszkrémes banántorta
Hozzávalók:
A banános piskótához:
2 darab banán (140 g)
25 dkg liszt (15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt mavolt)
1 tasak sütőpor
5 evőkanál olaj
5 dkg cukor
2 db tojás
5 evőkanál tej

A kókuszos krémhez:
1 tasak tejszínes pudingpor
3 dl tej
250 g mascarpone
50 g cukor
3 evőkanál kókuszreszelék

A tetejére:
100 g étcsokoládé
5 evőkanál tejszín

Díszítéshez:
pici kókuszreszelék

Elkészítés:
Egy tálban a lisztet és a sütőport összekeverjük. A banánokat botmixerrel pépesítjük.
A  tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a banánpürét, a tejet, az olajat és az egészet összekeverjük. Ezután belekeverjük a sütőporos lisztet, s egynemű tésztává dolgozzuk. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába ötjük és előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a sütemény.

A krém elkészítése: a tejszínes pudingporból 6 evőkanál cukorral és tejjel sűrű pudingot főzünk. A meleg pudingba belekeverjük a mascarponét, a maradék cukrot, a kókuszreszeléket, majd simára keverjük. 
Ha a banános piskóta kihűlt, kettévágjuk. Az alsó tortalapot megkenjük kókuszos krémmel, majd ráborítjuk a felső tortalapot. Az étcsokoládét a tejszínnel vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a torta tetejére kenjük. A tortát díszítésként egy pici kókuszreszelékkel megszórjuk.


4 megjegyzés: