2018. május 26., szombat

Epres mascarponés kocka

Itt az eperszezon, amit egyszerűen imádok! Szerintem nem lehet nem szeretni ezt a gyümölcsöt, bármilyen formában és mennyiségben meg tudom enni. Sütibe is kerül  mindig, idén ez volt az első finomság, amit csináltam. Ellenállhatatlanul finom! :)


Epres mascarponés kocka
Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás
10 dkg cukor (én csak 6 dkg-ra csökkentettem)
12 dkg liszt
3 dkg kakaó
fél csomag sütőpor
4 evőkanál víz
4 evőkanál olaj

A krémhez:
40 dkg eper
50 dkg mascarpone
300 g joghurt
cukor ízlés szerint
12 g zselatin

A tetejére:
eper

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.  A tojássárgákat a cukorral a robotgép habverőjével habosra keverjük majd belecsorgatjuk az olajat és a vizet is.  A sütőport, a lisztet, a kakaót összevegyítjük és beleszitáljuk a tojásos részbe, majd  elkeverjük. Ezt követően a kemény habbá tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk a kakaós tésztába. A masszát kizsírozott, kilisztezett tepsibe simítjuk és 12-15 perc alatt megsütjük. Tűpróba! 

A krémhez az epret cukorral összeturmixoljuk. A joghurtot kikeverjük a mascarponéval, majd az eperpürét is hozzákeverjük. A zselatint beáztatjuk, 1-2 percig állni hagyjuk. Alacsony tűzön meglangyosítjuk majd hozzáadjuk a epres mascarponés krémhez. 

A krémet rákenjük a kihűlt piskótára, a tetejét eperrel kirakjuk. A sütit hűtőbe tesszük legalább 3 órára, hogy a krém megszilárduljon. Tálaláskor kockára vágjuk.



1 megjegyzés: