2018. április 6., péntek

Kókuszos-citromos torta

A kókusz és a citrom ízvilága remek párost alkotnak. Ebben a tortában kettőjük harmóniáját élvezhetjük. Kellemes, üde, kémes finomság, érdemes nekiállni, mert nem nehéz és nagyon finom. 


Kókuszos-citromos torta
A piskótához:
6 házi tojás
6 evőkanál cukor (nálam 4 evőkanál eritrit és 2 evőkanál cukor)
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kókuszreszelék

A citromos krémhez:
3 dl víz
3 dl citromlé
2 tasak tejszínes pudingpor
500 g mascarpone
100 g cukor

Kókuszos krém:
1 tasak tejszínes pudingpor
4 dl tej
50 g kókuszreszelék
80 g cukor
2 dl habtejszín
10 g zselatin

Díszítéshez:
kókuszreszelék

Elkészítés:
A kókuszos piskóta:
A tojásokat kettéválasztjuk. Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, majd több részletben hozzáadjuk a lisztet és a kókuszreszeléket. A fehérjéből kemény habot verünk és hozzáforgatjuk a sárgájás masszához. Egy 22 cm átmérőjű tortaformába aljába sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a masszát. 175-180 fokra előmelegített sütő toljuk, és tűpróbáig sütjük. A hideg piskótát cérnával vagy éles késsel 4 egyforma lapba vágjuk.

A citromos krém:
A tejszínes pudingport 6-7 evőkanál cukorral, a citromlé és a víz keverékével felfőzzük. Az elkészült meleg citromos pudinghoz hozzákeverjük a mascarponét és a maradék cukrot.

A kókuszos krém:
A tejszínes pudingporból 3-4 evőkanál cukorral  és tejjel pudingot főzünk, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.  A tejszínből habot verünk, majd ezt is hozzáforgatjuk a krémhez. A zselatint kevés vízbe áztatjuk, majd lassú tűzön meglangyosítjuk és belekeverjük a kókuszos krémbe.

A torta összeállítása:
Az első lapra kenjük a citromos krém felét, majd ráhelyezzük a második lapot. Erre a kókuszos krém 1/3-a kerül, majd rátesszük a harmadik piskótalapot. Ezt megkenjük a maradék citromos krémmel, végül ráhelyezzük az utolsó piskótalapot. A torta tetejét és oldalát bevonjuk a maradék kókuszos krémmel. Díszítésként a torta tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.





2 megjegyzés: