2018. március 11., vasárnap

Mézes zabpelyhes keksz aszalt vörösáfonyával

Egy cukor nélküli zabkekszet hoztam, amely mézzel és aszalt vörösáfonyával van ízestíve. Nagyon finom, könnyen elkészíthető, és fémdobozban sokáig eláll.  :)



Mézes zabpelyhes keksz aszalt vörösáfonyával
Hozzávalók:
15 dkg zabpehely
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg vaj
1 tojás
3 evőkanál méz
kevés fahéj
1 teáskanál sütőpor
aszalt vörösáfonya darabkák

Elkészítés:
A lisztet, a sütőport és a zabpelyhet összekeverjük egy tálban. A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a mézet, a fahéjat, a tojást és jól összekeverjük.  A mézes-vajas keverékhez hozzáadjuk a zabpelyhes-sütőporos keveréket, az aszalt vörösáfonya darabkákat és az egészet összegyúrjuk. Amikor összeállt a tészta, kis golyókat gömbölyítünk, majd kilapítjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket.  A zabpelyhes kekszeket előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.



1 megjegyzés:

  1. De jó, egy újabb zabpelyhes keksz! A vörös áfonyával nagyon finom lehet, olyat már én is sütöttem :-) Szívesen elmajszolgatnék belőle egy-kettőt :-)

    VálaszTörlés