2018. február 14., szerda

Kávés-diós szelet vaníliakrémmel

Elmondhatatlanul finom krémes süteményt készítettem nemrég, ezt a puha kávés-diós piskótát könnyed vaníliakrémmel. Azt hiszem, nem túlzok, ha azt mondom, hogy mennyei. Nekem annyira ízlett, hogy csak faltam az egyik szelet után a másikat. Mindenkinek ajánlom, biztos vagyok benne, hogy nem fog csalódást okozni.  :)
 

Kávés-diós szelet vaníliakrémmel
Hozzávalók:   
A tésztához: (18x28 cm-es tepsihez)
4 tojás
50 g cukor
3 evőkanál fekete kávé
80 g liszt
1 csomag sütőpor
50 g darált dió
3 evőkanál olaj

A vaníliakrémhez:
6 dl tej
2 tasak vaníliás pudingpor
6-8 evőkanál cukor
250 g mascarpone

Díszítéshez:
2 marék darált dió

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kávét és az olajat. A lisztet átszitáljuk, elvegyítjük a sütőporral, a dióval, majd hozzáadjuk a kávés-tojásos keverékhez és egynemű masszává keverjük.  A tojásfehérjékből kemény habot verünk és lazán beleforgatjuk a masszába.
Egy 18x28 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a kávés-diós piskótát belesimítjuk és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. 
Elkészítjük a vaníliakrémet. Ehhez két tasak vaníliás pudingport egy lábasba öntünk, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, majd a tejjel sűrű pudingot főzünk. A meleg vaníliapudingba belekeverjük a mascarponét. (Ha szükséges tehetünk még cukrot a krémbe.)
A kihűlt piskótát lapjában kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel úgy, hogy a sütemény tetejére is jusson. Díszítésként a sütemény tetejét darált dióval megszórjuk, majd egy kevés időre hűtőbe tesszük dermedni. Ezt követően szeleteljük a süteményt.



8 megjegyzés:

  1. Nagyon szép könnyű, krémes szeletek, és biztos nagyon finomak is! Bár én nem szeretem a kávét, de aki igen, annak ez mennyei lehet :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, csodafinomak. Aki nem szereti a kávét, nyugodtan hagyja ki és helyettesítse tejjel, akkor sima diós szelet lesz vaníliakrémmel. Szerintem úgy is finom lesz.

      Törlés
  2. Nagyon szép szeletek és finom lehet én szeretem a kávét nálam ez a süti sikert aratna!

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű lett, és biztos finom is. Én nagyon szeretem a diót is, a kávés dolgokat is. Sajnos bizonyos súlyfelesleg miatt nekem nem menne az egyik szelet a másik után.:(Jó annak, aki még megteheti.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Ani. :) Én is odafigyelek, hogy mennyit eszem és vigyázok az alakomra, de néha lehet bűnözni. :)

      Törlés
  4. Kiváló recept.
    Köszönöm szépen :-) !
    Annyit választottam rajta csak,hogy a tésztájába egy pici citromhéjat reszeltem, a krémjébe pedig beleborítottam annyi kávét a kotyogósból,hogy szép cappuccino színe lett ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy írtál. :)Örülök a sikerednek! :)

      Törlés