2018. február 23., péntek

Citromos-goji bogyós keksz

Az utóbbi időben nagyon rákattantam a házi kekszek készítésére, mivel úgy gondolom, hogy sokkal finomabbak, mint a futószalagon gyártott változatok. Törekszem arra, hogy minőségi alapanyagok kerüljenek bele és cukor helyett eritritet használok, hogy egészségesebbek legyenek.  Ezúttal egy citromos-goji bogyósat hoztam, amely nagyon finom lett. Bátran ajánlom mindenkinek! Kellemesen omlós finomság kávé vagy tea mellé. :) 
Körülbelül 40-45 darab keksz lesz ebből a tésztából.



Citromos-goji bogyós keksz
Hozzávalók:
350 g liszt (nálam 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt és 150 g finomliszt)
1 teáskanál sütőpor
1 tojás
200 g vaj
100 g eritrit (vagy cukor)
1 citrom reszelt héja (én 2 tasak dr. Oetker finesse reszelt citromhéjat használtam)
1 tasak vaníliás cukor
2-3 marék goji bogyó

Elkészítés:
Egy nagyobb tálban összekeverjük a liszteket, az etriritet / cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a sütőport. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat és gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk. Ezt követően hozzáadjuk a tojást és a beáztatott goji bogyót, majd jól összedolgozzuk. 

A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, tetszőleges formával kiszaggatjuk a kekszeket és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. Előmelegített sütőben 15-25 perc alatt megsütjük. (A sütési idő függ a sütőtől!)




2 megjegyzés:

  1. De szép kekszeket sütöttél! A hazai biztos mindig jobb, és akkor tudjuk hogy mi van benne :-) Finom, ropogósak lehetnek, jó lelehet elmajszolgatni belőlük... :-)

    VálaszTörlés