2017. november 2., csütörtök

Almás krémtúrótorta

Túróból akartam valami finomat készíteni. Erre a receptre esett a választásom. Finom krémes süti, amely hasonlít a sajttortára, csak diétásabb. Nekem belopta magát a szívembe, tuti máskor is elkészítem más gyümölccsel. :) Próbáljátok ki!

Almás krémtúrópite
Hozzávalók:
50 dkg túró
1 nagy doboz natúr joghurt (400g)
8 dkg vaj (olvasztva, langyosan)
4 egész tojás
2 tasak vaníliás pudingpor
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint

A tetejére:
3 alma kockára vágva

Elkészítés:
Egy tálba teszünk minden hozzávalót (az alma kivételével), s egy botmixerrel teljesen krémesre keverjük. Ettől lesz annyira lágy és finom.
Egy 20 cm-es torta vékonyan kizsírozunk, kilisztezünk majd beleöntjük a masszát. A süti tetejére rászórjuk az almakockákat.
175 fokra előmelegített sütőben kezdjük a sütését, majd 20 perc múlva mérsékeljük a hőt 150 fokra. A sütit 40-45 perc alatt készre sütjük. Semmiképp nem szabad szárazra sütni, ez készen is inkább krémes, de kihűlés után csodásan szelhető.


2 megjegyzés:

  1. Hű, az igazán nagyon jól hangzik!! Talán kicsit több almát tennék a tetejére a készítésnél. Elbírná, ugye?

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm. Nyugodtan lehet több almát tenni, még finomabb lesz.

    VálaszTörlés