2017. május 14., vasárnap

Túrótorta

A most következő torta egy klasszikus darab, egyszerű túrótorta. Nagyon könnyű elkészíteni és isteni finom. Nálunk rendkívül gyorsan elfogyott, hiszen mi rajongunk a túrós sütikért. :) A mazsola kihagyható illetve helyettesíthető más aszalvánnyal.



Túrótorta
Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg finomliszt
10 dkg vaj
1 tojássárgája
8 dkg cukor
csipet só
1 kiskanál sütőpor
1 evőkanál tejöl (ha  nem elég rugalmas a tészta)

A töltelékhez:
500 g túró
2 tojássárgája
6 tojásfehérje
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
2 marék mazsola
1 citrom reszelt héja

A tetejére:
porcukor


Elkészítés:
A felkockázott hideg vajat elmorzsoljuk a kétféle liszttel, a sütőporral és a sóval. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, szükség szerint tejfölt adunk hozzá. Cipót formázunk belőle és hideg helyre tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a  cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és óvatosan hozzáforgatjuk a túróhoz. A mazsolát és a vaníliás pudingport is belekeverjük a legvégén.

A tésztát kinyújtjuk és egy 20 cm-es kört vágunk ki belőle, amit a kivajazott, kilisztezett tortaforma aljába teszünk. A tésztára ráöntjük a túrós tölteléket és elegyengetjük. A maradék tésztából tetszés szerint formákat szaggatunk, amit díszítésként a torta tetejére teszünk.

Előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. Ha megsült a torta, a formában hagyjuk kihűlni és a tetejét porcukorral megszórjuk.






4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett, a teteje pedig nagyon mutatós :-)

    VálaszTörlés
  2. Szépséges a pillangókkal, hasonlót sütöttem most a blogkóstolóra, hamarosan hozom én is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. :) A tiéd is csodásan néz ki. :)

      Törlés