2017. május 22., hétfő

Kávés csokoládépuding

A puding nálam az első helyen áll, nagy kedvencem. :) Még finomabb, ha házilag készül és nem macerásabb, mint a bolti zacskós változat. Ezt a pudingot kávéval és kókuszliszttel csináltam, nagyon finom lett. Aki nem szereti a kávét, az készítsen egyszerű csokoládépudingot, a kávét helyettesítse tejjel. Tuti, hogy mindenki odalesz érte. :)

Kávés csokoládépuding (2 pohárhoz)
A pudinghoz:
2 dl tej
1 dl kávé
10 dkg étcsokoládé
4 evőkanál cukor
2 evőkanál keményítő
2 evőkanál kókuszliszt

Díszítéshez:
tejszínhab

Elkészítés:
A kávét 1 dl tejjel felforraljuk. A keményítőt, a kókuszlisztet a cukorral összekeverjük és a maradék 1 dl tejjel simára keverjük, majd a forró kávés tejhez adjuk. Kislángon kevergetve besűrűsítjük, majd hozzáadjuk a kockára tördelt étcsokoládét. Hagyjuk, hogy a csoki felolvadjon, majd elkeverjük. Poharakba adagoljuk, amikor kihűlt tejszínhabbal tálaljuk.


4 megjegyzés:

  1. A házi készítésű mindig egészségesebb, legyen az bármi, így a puding is.
    Guszta lett, mint egy nagy adag tejszínhabos kávé :-) Bár én nem szeretem a kávét, de aki igen, annak biztosan nagyon ízlene ez a csábító puding :-)

    VálaszTörlés
  2. Mint egy nagy pohár kávé, ötletes!

    VálaszTörlés