2017. január 22., vasárnap

Almás-kókuszos kölesfelfújt vaníliapudinggal


Próbálok odafigyelni arra, hogy mit eszek és ez igaz a sütikre is. Egy héttel ezelőtt egy egészséges desszertet készítettem kölesből kókusszal, almával, fahéjjal ízesítve és vaníliapudinggal tálalva. Aki  nagyon egészségesen étkezik, az hagyja el a vaníliapudingot. Önmagában fogyasztva a legegészségesebb, mert kevés cukrot tartalmaz. Én a kölest előző este beáztatom annyi vízbe, hogy ellepje, így hamarabb megfő. Hasonló kölesfelfújtat már készítettem korábban eperszósszal, itt tudjátok megnézni. Mindkettő nagyon finom. :) Diétázó sütiimádóknak kifejezetten ajánlom!  :)
Vaníliapuding nélkül

Almás-kókuszos kölesfelfújt vaníliapudinggal
Hozzávalók:
A felfújthoz:
20 dkg köles
5 dl tej
5 evőkanál cukor
10 dkg kókuszreszelék
pici só
fél teáskanál fahéj
3 tojás
1 evőkanál búzadara
2 alma + fahéj

A vaníliapudinghoz:
1 tasak vaníliás pudingpor
5 dl tej
3-4 evőkanál cukor

Elkészítés:
Az előző este beáztatott kölest kétszer megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy edénybe tesszük és ráöntjük a tejet. Hozzáadjuk a kókuszt, a cukrot és a sót. Tejberizs állagúra főzzük.

Amíg hűl, szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjéből kemény habot verünk. Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk és fahéjjal megszórjuk. (Én cukrot nem tettem az almára, mert édes volt.)

Ha kihűlt a köles belekavarjuk a tojássárgákat és a fahéjat, majd jól elkeverjük. Ezt követően óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot és hozzáadjuk az 1 evőkanál búzadarát.

A masszát egy sütőpapírral  bélelt tepsibe öntjük, majd a tetejére rakjuk a fahéjas almacikkeket. Előmelegített sütőben 170 fokon 30-40 percig sütjük. Mielőtt kivesszük végezzünk tűpróbát!
A pudingporból, a cukorral és a tejjel szokásos módon pudingot főzünk és ezzel tálaljuk a kölesfelfújtat.





2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet az almával és fahéjjal! Igazi téli ízek, illatok :-) És még egészséges is :-)

    VálaszTörlés
  2. Érdekesen hangzik, szívesen letesztelném. 🙂

    VálaszTörlés