2015. június 24., szerda

Vaníliás-csokoládés pudingkockák tejszínhabbal

Ez a finom habos-pudingos süti még pünkösdre készült, csak még nem került megosztásra időhiány miatt. A mai naptól hivatalosan nekem is megkezdődött a vakáció, remélem, hogy majd több időm lesz foglalkozni a bloggal. Ez is saját "kreáció", kakaós és sima piskóta vaníliás illetve csokis pudinggal van rétegezve, a tetejét pedig tejszínhab koronázza meg. Nem tudom említettem -e már, hogy nagy pudingimádó vagyok, bárhol bármikor vevő vagyok egy kis kanalas finomságra. Mindig van nálam itthon pudingpor, sokszor életet ment, amikor valami gyors édességet kívánok. :)

Vaníliás-csokoládés pudingkockák tejszínhabbal
Hozzávalók:
A kakaós piskótához:
3 tojás
3 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor

A sima piskótához:
3 tojás
3 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt

A csokipudinghoz:
1 csomag csokoládés puding
3-4 evőkanál cukor 
4 dl tej

A vaníliapudinghoz:
1csomag vaníliás pudingpor
3-4 evőkanál cukor
4 dl tej

A tetejére:
4 dl habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
cukor (ízlés szerint)
3 csomag habfixáló

Elkészítése:
Azzal kezdjük, hogy külön-külön megsütjük a piskótákat. Először a simát. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habot. Ezt követően rászitáljuk a lisztet és elkeverjük. A tésztát kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk és megsütjük. 

Ugyanígy járunk el a kakaós piskótával, csak ott a kakaóporral elvegyített lisztet teszünk a tojásos masszába.

Ha megsültek a piskóták, a pudingporokból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk, sűrűbbet. Először a vaníliásat, majd a csokisat. 

Összeállítjuk a süteményt. Alulra tesszük a kakaós piskótát, arra kerül a vaníliás puding, majd rátesszük a sima piskótát, amire rákenjük a csokis pudingot.  


A csokis puding tetejére tejszínhab kerül. Ehhez a tejszínhabot a cukorral és a vaníliás cukorral lassú fokozaton elkezdjük verni, majd közben hozzáadjuk a habfixáló porokat. Addig verjük a tejszínt, míg kemény habot kapunk. A tejszínhabot a puding tetejére tesszük és a kész sütit hűtőbe tesszük néhány órára.





1 megjegyzés: