2015. június 15., hétfő

Epres morzsapite

Most annak az epres pitének a receptjét hoztam, amit az előző bejegyzésemben megemlítettem. Nem tudom megunni az epret, ez a finomság kicsivel több mint egy hete készült, de még tegnap is epres sütit sütöttem. Egyszerűen imádom az epret, rengeteget megtudnék belőle enni.  Ez a morzsapite, nagyon könnyű és csodafinom. A rossz hírem viszont az, hogy biztos, hogy nem lesz elég belőle egy szelet. Nálunk a család egy ültő helyében eltüntette az egész tepsivel.  Biztos, hogy máskor is elkészítem. Jó szívvel ajánlom kipróbálásra, nem fogtok csalódni! :)
Forrás: Meglepetés 2015 receptnaptár

Epres morzsapite
Hozzávalók:
30 dkg liszt (én tettem bele egy kis rozslisztet is)
11 dkg kristálycukor
1 teáskanál sütőpor
1 tojás
15 dkg vaj
fél dl tejföl (én érzésre tettem)
50 dkg eper
2-3 marék búzadara

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet elkeverjük 8 dkg cukorral és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojás fehérjét és a lágy vajat. Kézzel összemorzsoljuk a tésztát. A morzsalékot egyharmad-kétharmad arányban elosztjuk. A nagyobb mennyiséghez hozzákeverjük a tojás sárgáját és a tejfölt.  Homogén tésztát gyúrunk belőle.

Lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Villával megszurkáljuk és meghintjük búzadarával. A megmosott epret felkockázzuk, egyenletesen a tésztára rakjuk, megszórjuk a maradék cukorral, majd a tésztamorzsával. 30-35 perc alatt készre sütjük.


6 megjegyzés:

  1. Ez aztán finom lehet! Tetszik. Szeretem az epres édességeket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. Én is odavagyok az epres finomságokért.

      Törlés
  2. Újabb csábítás! :-) Látszik rajta, mennyire finom!

    VálaszTörlés
  3. Húúú, de megenném a felét! :D

    VálaszTörlés