2014. december 28., vasárnap

Narancskrémes szelet



A karácsonyi süteménykínálatunk egyik kedvencét mutatom meg Nektek, a narancskrémes szeletet. Egyszerű elkészítésű krémes finomság, ami egyszerűen mennyei.  A Nők Lapja Konyhában szereplő süti szolgáltatta az alapot, azt alakítottam át. Az alja egy kakaós kevert tészta, melyet befed egy bársonyos krém, amiben olyan finomságok vannak, mint narancslekvár, mascarpone, fehér csokoládé, tejszín. Aki a krémes sütiket szereti, az rajongani fog érte, bevallom én egyszerre három szeletet tüntettem el.  :) 



Narancskrémes szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
2 dl tej
20 dkg Rama margarin
1 púpozott evőkanál kakaópor
15 dkg cukor
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
fél csomag sütőpor
25 dkg liszt
csipet só

A krémhez:
15 dkg fehér csokoládé
2 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
2-3 evőkanál narancslekvár
1 narancs reszelt héja
fél dl narancslé
2 csapott evőkanál zselatin

Elkészítés:
A tésztához a tojást, a margarint, a kakaóport és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a sót és a szódabikarbónás, sütőporos lisztet. Simára keverjük a tésztát. 

Egy kivajazott, kilisztezett tepsit előveszünk és belesimítjuk a masszát, majd előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. 

A narancskrém elkészítéséhez először a fehércsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. A mascarponét összekeverjük a narancs lereszelt héjával és a narancslekvárral, majd belekeverjük a felolvasztott csokoládét. A tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk a fehércsokis-narancsos mascarponés krémbe. A zselatint a narancslében felmelegítjük és belekeverjük a krémbe.

A krémet a kihűlt tésztára kenjük, hűtőbe dermesztjük és narancsszeletekkel díszítjük.



3 megjegyzés: