2014. szeptember 19., péntek

Joghurtos kuglóf



Szeretném megosztani Veletek a családom kedvenc kuglófreceptjét. Az egyetemista öcsém szerint ez a kuglóf a legfinomabb, amit eddig készítettem. A tesóm kérésére már jó párszor megsütöttem. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, tényleg nagyon finom, és nem lehet elrontani. :) A könnyű, laza tésztája miatt tökéletes szombat délutáni uzsonna. Könnyen szeletelhető, hosszú ideig puha marad, nem szárad ki. Persze, csak ha marad! A tésztába bármit keverhetünk, amihez épp kedvünk van. Én mazsolával készítettem,  de más aszalvánnyal is finom.


Joghurtos kuglóf
Hozzávalók:
3 tojás
1 kis pohár joghurt
150 g cukor
250 g liszt
8 evőkanál olaj
vanília aroma vagy 1 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 cs. sütőpor
ízlés szerint mazsola vagy más aszalvány

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kuglófformát alaposan kivajazzunk és kilisztezzünk.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük.  A cukrot kikeverjük a tojások sárgájával míg egészen világossá válik. Hozzáadjuk a vanília aromát, a joghurtot, a citromhéjat, az olajat és tovább keverjük. A lisztet elegyítjük a sütőporral, és több részletben elkeverjük a sárgájás krémmel.  
Ezután a tésztát egy kis fehérjehabbal fellazítjuk, majd a maradék fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk. Hozzáadjuk a mazsolát.
Az elkészült tésztát a formába öntjük, sütőbe tesszük, és 1 óra,  háromnegyed óra alatt megsütjük. Ha pirulna a teteje, csökkentsük picit a hőt.  Ízlés szerint porcukorral meghintetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése