2014. augusztus 18., hétfő

Almás pite (Mese almás)



Imádom a pitéket, függetlenül a tölteléktől. A pite egyszerűen megunhatatlan, leegyen almás, mákos, meggyes vagy túrós, nem bírok megállni egy szeletnél. A pite lényege a finom, omlós tészta, no meg a töltelék!  Ez az almás pite ilyen, egyszerűen mennyei. :) Bátran ajánlom mindenkinek!

Almás pite (Mese almás)
Tésztához:
50 dkg liszt
pici só
15 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
15 dkg zsír
1 egész tojás
2 dl tejföl
Töltelékhez:
1,5 kg alma
1 teáskanálnyi fahéj
cukor ízlés szerint

Elkészítés:
A töltelékhez az almát megpucoljuk, lereszeljük. A lereszelt alma levét kinyomkodjuk majd összekeverjük a fahéjjal és a cukorral.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé osztjuk. A tészta nagyobbik felét kivajazott, kilisztezett tepsibe nyújtjuk és rásimítjuk az almás tölteléket, majd betakarjuk a kinyújtott tészta másik felével.
Megkenjük felvert tojással, megszurkáljuk villával, és előmelegített sütőben, közepes lángnál sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése